Skip to main content

Teaterkväll - Tre Systrar

 Välkomna till en trevlig teaterkväll

Annika Torstenson från Aclub möter er för en drink och mingel innan föreställningen börjar. Beroende på hur många vi blir, kommer vi få en privat introduktion. Vi ber att få återkomma om introduktionen lite närmare föreställningen.

DATUM: 29 FEBRUARI, KL: 19:00, STORA SCEN
Sergels torg, Stora scenen, plan 2, Föreställningen är ca 3 timmar

Ni bokar biljetten direkt via denna länk, den är unik för Aclub. Köp Biljett

Så vi vet vilka som kommer - ber vi dig fylla i ditt namn och epost i nedan länk också – för närmare avstämning inför teaterkvällen, var vi ses och mer info om introduktionen. Vi behöver vara ett visst antal för att vi ska få en privat introduktion.
Anmäl dig här till förmingel och ev introduktion

Vi ser fram emot att ses för lite mingel i baren innan föreställningen.

VÄLKOMNA

OM TEATERN:
Tre systrar - Vi måste lida, det är vårt öde.

De tre systrarna drömmer om storstadslivet i deras barndomsstad Moskva. Samtidigt pågår livet på landsbygden med olycklig kärlek, konflikter och svåra beslut. Anton Tjechovs klassiska drama med Tova Magnusson, Louise Peterhoff och Carla Sehn i huvudrollerna, i regi av Eirik Stubø.

I ett stort hus ute mitt ute på den ryska landsbygden försöker de tre systrarna Olga, Masja och Irina skapa en meningsfull tillvaro efter att deras pappa, generalen, gått bort. De fördriver tiden med fester tillsammans med en grupp yngre officerare. Samtidigt drömmer de sig tillbaka till deras barndomsstad Moskva, den pulserande mittpunkten som, skulle infria deras drömmar, lösa deras problem och göra dem lyckliga. Men medan gården förfaller och syskonens liv tar oväntade vändningar blir flytten till Moskva allt mer avlägsen.
Eirik Stubø gör en samtida tolkning av det klassiska dramat som kretsar kring drömmar, olycklig kärlek och sökandet efter mening. Berättelsen skildrar även konflikten mellan överklass och underklass, stad och landsbygd. Den stjärnspäckade ensemblen består av Tova Magnusson, Louise Peterhoff, Carla Sehn, Shanti Roney, Adam Pålsson, Astrid Drettner, Henrik Norlén, Göran Ragnerstam, Grynet Molvig, Linus Troedsson, Sten Ljunggren och Lars Lind.

Anton Tjechov
Den ryske författaren och dramatikern Anton Tjechov (1860-1904) räknas till en av historiens främsta. Pjäsen Tre systrar är en av hans fyra odödliga klassiker tillsammans med Måsen, Onkel Vanja och Körsbärsträdgården. Tjechov inledde sin karriär med att skriva korta humoristiska historier i skämtpress vilka snabbt blev populära tack vare hans sinne för detaljer och pricksäkra beskrivningar av människors känslor och tankar. Senare övergick han till att skriva seriös dramatik, med varierad framgång, tills han gjorde succé med relationsdramat Måsen.

Eirik Stubø
Den norske regissören Eirik Stubø har tidigare satt upp hyllade versioner av Anton Tjechov Onkel Vanja och Körsbärsträdgården på Stadsteatern. Han har även regisserat Lars Noréns pjäser Tiden är vårt hem och Stillheten samt Vincenzo Bellinis opera Norma på Folkoperan. Eirik Stubø har varit teaterchef på både Kulturhuset Stadsteatern och Dramaten.

Mer information

 

 

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
Aclub
Ringvägen 23
134 60 Ingarö